top of page

Over

​HAITZE

Toen HAITZE voor het eerst een elektrische gitaar aanraakte verdween hij in één klap naar een andere wereld. Een wereld waarin de introverten in de spotlight staan en iedereen gelijk staat aan elkaar. Laat je meenemen naar deze wereld door de klanken van een frisse Nederlandstalige Alt-Pop sound.

Verhaallijn

2018 - Haitze de Vries speelde als gitarist en songwriter in de veel belovende act: Katie Koss. Toen dit avontuur strandde besloot hij, na een periode van leegte op muzikaal gebied, nieuwe muziek te gaan schrijven. Ditmaal voor zichzelf. In zijn eentje op een zolderkamertje in Friesland produceert hij zijn liedjes en neemt ze op.

 

2019 - Haitze bleef contact houden met voormalig bandlid Danny van Galen. Alle songs inmiddels uitgewerkt tot demo's door Haitze en uiteindelijk samen afgeproduceerd in Danny's homestudio in Deventer. En toen...

2020 - ...in Januari was daar plotseling ‘HAITZE’ met de debuut single: Fields Of Green. Deze ging in première bij radiostation KINK en werd lovend ontvangen!

​Na nog twee singles kwam er juni dat jaar de debuut EP ‘Rectify’. Zes tracks over de rectificatie van de struggles van een millennial. Deze EP is tevens Haitze zijn afstudeer project aan het Conservatorium.

 

2021 - Het jaar begon zoals vorig jaar eindigde.. Geen live muziek, geen concerten of theater voorstellingen. Maar wanneer de lente begon, wilde HAITZE dit vieren met een song. Dus bracht HAITZE 'Sunshine' uit. Een zonnige track met een sterke boodschap: 'denk wat je wil denken, voel wat je wil voelen, ookal is dit niet de mainstream, het is oké!'. Want je kan je nog al snel verliezen in waar het nieuws of het internet je mee plat gooit. Dus blijf bij je eigen gevoel. Sunshine is de eerste single van velen die zullen volgen dit jaar.

 

2022 - Het jaar begon met het releasen van de tweede EP 'Veracity'. Een waarheidsgetrouwe EP met frisse indie pop liedjes zoals we deze van HAITZE gewend zijn. In een stampvol Neushoorn Leeuwarden presenteerde de band de EP. Van zwierende zaklampjes tot de voetjes van de vloer. De show had het allemaal.

 

3 Mei komt HAITZE met iets nieuws. Iets wat we niet van hem gewend zijn. Een nieuwe single genaamd 'We Vallen Niet Vandaag' komt uit. Een dromerige en hoopvolle song over het leven in het nu. Dankzij de gemeente Leeuwarden komt er een videoclip. Later dat jaar klopt Omrop Fryslan aan de deur om een Fries vertaling te maken van WVNV. Deze wordt live opgenomen vanuit de Statenzaal te Leeuwarden. Vervolgens belandt 'Wy Falle Hjoed Net' op plek 21 in de Fryske Top 100.

 

2023 - Het jaar begint met een spot tijdens ESNS23. In een bomvolle tent speelt HAITZE haar gloednieuwe single 'Druksysteem'. Een lied over de druk die wordt ervaren bij het leven in het huidige maatschappelijke systeem. 

2024 - 

Haitze-4.jpg

Foto door: Be Maud Photography

bottom of page